Sarbatori de Pasti 2025 la poalele Fagarasului Cartisoara Pensiunea Casa Mosului***

 Sarbatori de Pasti 2025 la poalele Fagarasului Cartisoara Pensiunea Casa Mosului*** 

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, la poalele Muntilor Fagaras !


Pachet servicii tuirstice Pasti 2025: cazare 3 nopti in perioada 18.04-21.04.2025, demipensiune, Masa traditionala de Pasti, acces Internet, parcare si progranul de mai jos.

Reducere copii:
- 1 copil 0-3,99 ani are gratuitate;
- 1 copil 4-11,99 ani are reducere 50 % in camera cu 2 adulti.

Program
18 Aprilie:
Sosire la Pensiune. Aperitiv de bun venit. Cazare. Cina.
19 Aprilie:
Mic dejun. Cina.
20 Aprilie:
Mic dejun traditional de Pasti. Pranz traditional de Pasti.
21 Aprilie:
Mic dejun. Despartirea de gazde.

Meniul din Ziua de Pasti contine:
Micul dejun pascal + Masa Festiva de Pasti cu produse traditionale, ciorba de miel, drob de miel, friptura de miel, pasca, cozonac, oua rosii.

Pentru celelalte mese se ofera:
Aperitive: carnati de casa, branza de burduf, telemea bivolita, salata de boeuf, slanina, oua de casa, piftelute, lapte de bivolita, legume, iaurt etc.
Cina: ciorba de perisoare, ciorba taraneasca, fripturi de porc/vitel, sarmalute, mamaliguta cu branza, tocanita de vitel, peste-pastrav,
Garnituri: orez, cartofi piure, cartofi nature/prajiti.
Desert: prajituri de casa, cozonac.

Produsele servite sunt proaspete, specifice Sarbatorii de Pasti si sunt preparate doar pentru oaspetii din pensiune. La pensiune mancarea nu este portionata si se mananca pe saturate.

Sunt incluse bauturile urmatoare: ceai, laptele de bivolita la micul dejun.
Bauturile alcoolice si specialitatile de cafea, ciocolata, cappuccino, ciocolata calda nu sunt incluse in pretul pachetului.

La Casa Mosului puteti servi palinca, vinul Mosului alb si rosu, afinata. Este permis accesul cu bauturi alcoolice internationale sau alte bauturi.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 4 Aprilie.

Optional transport, transferuri.
de la 250 EUR / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Sibiu
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Cartisoara
Tip masa Tip masa: Mic dejun
Plecare Plecare: 18 Aprilie
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
18.04 - 21.04.2025, sejur 3 nopti
Demipensiune
2 persoane
500 euro
Rezerva
18.04 - 21.04.2025, sejur 3 nopti
Demipensiune
3 persoane
750 euro
Rezerva

 Sarbatori de Pasti 2025 la poalele Fagarasului Cartisoara Pensiunea Casa Mosului*** 

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, la poalele Muntilor Fagaras !


Pachet servicii tuirstice Pasti 2025: cazare 3 nopti in perioada 18.04-21.04.2025, demipensiune, Masa traditionala de Pasti, acces Internet, parcare si progranul de mai jos.

Reducere copii:
- 1 copil 0-3,99 ani are gratuitate;
- 1 copil 4-11,99 ani are reducere 50 % in camera cu 2 adulti.

Program
18 Aprilie:
Sosire la Pensiune. Aperitiv de bun venit. Cazare. Cina.
19 Aprilie:
Mic dejun. Cina.
20 Aprilie:
Mic dejun traditional de Pasti. Pranz traditional de Pasti.
21 Aprilie:
Mic dejun. Despartirea de gazde.

Meniul din Ziua de Pasti contine:
Micul dejun pascal + Masa Festiva de Pasti cu produse traditionale, ciorba de miel, drob de miel, friptura de miel, pasca, cozonac, oua rosii.

Pentru celelalte mese se ofera:
Aperitive: carnati de casa, branza de burduf, telemea bivolita, salata de boeuf, slanina, oua de casa, piftelute, lapte de bivolita, legume, iaurt etc.
Cina: ciorba de perisoare, ciorba taraneasca, fripturi de porc/vitel, sarmalute, mamaliguta cu branza, tocanita de vitel, peste-pastrav,
Garnituri: orez, cartofi piure, cartofi nature/prajiti.
Desert: prajituri de casa, cozonac.

Produsele servite sunt proaspete, specifice Sarbatorii de Pasti si sunt preparate doar pentru oaspetii din pensiune. La pensiune mancarea nu este portionata si se mananca pe saturate.

Sunt incluse bauturile urmatoare: ceai, laptele de bivolita la micul dejun.
Bauturile alcoolice si specialitatile de cafea, ciocolata, cappuccino, ciocolata calda nu sunt incluse in pretul pachetului.

La Casa Mosului puteti servi palinca, vinul Mosului alb si rosu, afinata. Este permis accesul cu bauturi alcoolice internationale sau alte bauturi.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 4 Aprilie.

Optional transport, transferuri.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Cartisoara

Down
 Comuna Cârţişoara este amplasata la poalele munţilor Făgăraş, pe drumul înspre Bâlea si este o localitate mare cu uliţe strâmte ce se deschid în pieţe mai largi.

Acum câteva sute de ani aşezarea era formată din două sate, ce purtau numele ciobanilor care le-au întemeiat, Streza şi Oprea.
Ca orice localitate românească, şi Cârţişoara se mândreşte cu cele două biserici monument, dar mai ales cu muzeul din centrul comunei, muzeu dedicat celui ce a facut numele comunei cunoscut în toată Europa, Badea Cârţan.
Puţin îi cunosc astăzi povestea, însă la sfârşitul anilor 1900, paginile ziarelor europene erau împânzite cu articole despre ciobanul care a plecat din Cârţişoara, a trecut munţii în Ţara Românească şi a mers până la Roma pe jos pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian. 43 de zile a călătorit Badea Cârţan, iar când a ajuns la Roma s-a aşezat în faţa Columnei în hainele sale ciobăneşti... „Un dac a coborât de pe Columnă!”, au strigat trecătorii curioşi.

Dacă poposiţi în Cârţişoara veţi auzi poveşti nenumărate despre eroul Cârţan, stră-strănepoţii săi povestesc cu drag şi entuziasm despre curajul său şi călătoriile prin Europa. Tot bătrânii satului îşi amintesc cum, cu mult timp în urmă, satul lor era cunoscut datorită haiducului Andrei Budac. Era spaima bogaţilor din Transilvania şi Ţara Românească...multe poveşti circulă şi astăzi despre vestitul Budac şi ceata sa de haiduci.
O vizită la Cârţişoara poate deveni o experienţă deosebită în care veţi cunoaşte oameni, întâmplări şi poveşti interesante.
Natura a fost extrem de generoasă în zona Cârțișoara, căci pe teritoriul comunei se află cei mai înalți munți ai țării – Făgăraș (cu zona alpină semeață și mai golașă, zona prealpină de jnepeniș și zona cu păduri bogate), apoi una dintre cele mai importante depresiuni submontane din Transilvania (depresiunea Făgărașului) și valea Oltului (râu de prim rang din arealul carpatic). Comuna e traversată sud-nord de valea Cârțișoarei, cu izvoare sus în munte în Lacul Bâlea, desfășurată pe mari diferențe de altitudini, de la peste 2.000 m la cca 400 m, ceea ce se reflectă într-o mare varietate geologică, a formelor de relief și a etajelor biopedoclimatice, îmbinate armonios, care dau un farmec aparte peisajului.

Sursa: site-ul Primariei Cartisoara.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Sibiu

Sibiu

Judetul Sibiu este amplasat în centrul ţării, judeţul se întinde pe o suprafaţă de 5432 km2, ceea ce reprezintă 2,3 % din teritoriul ţării, între 45o28’ – 46o17’ latitudine nordică şi 23o35’ – 24o57’ longitudine estică.

Relieful judeţului este etajat între 2535 m (Vârful Negoiu) şi 28 m (lunca Târnavei Mari) şi se caracterizează prin varietate şi o mare complexitate a condiţiilor naturale. Din întreaga sa suprafaţă aproximativ 30% este ocupată de munţi ce depăşesc pe alocuri 2000m (vârful Negoiu-2535m, vârful Suru-2283m, vârful Cindrel- 2244m); 50% corespunde ţinutului de podiş, o regiune de dealuri şi coline vălurite, cu înălţimi între 490 m şi 749 m (podişul Târnavelor, al Hârtibaciului şi al Secaşelor), compartimentate de văi adânci şi largi; restul reprezentând aria depresionară de contact, desfăşurată aproape continuu între cele două trepte de relief. Reţeaua hidrografică se împarte în două bazine principale: Olt cu 3337 km2 şi Mureş cu 2095 km2. Lungimea cursurilor de apă, totalizând 2043 km, se distribuie cu 1326 km în bazinul Olt şi 717 km în bazinul Mureş . În zona montană se găseşte lacul Bâlea, lac de origine glaciară, cu o suprafaţă de 4.7 ha şi un volum de 0.2 mil. m3.

Situat pe locul unor aşezări omeneşti din neolitic, păstrând sub vatra oraşului urmele vechii aşezări romane Caedonia, Sibiul este atestat într-un document databil în perioada 1192-1196 ca “Praepositus Cibiniensis”.

Caracteristice Sibiului sunt Muzeul Brukenthal, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”. Încă din secolul al XVIII-lea, guvernatorul Transilvaniei Samuel von Brukenthal începe să-şi adune colecţiile de tablouri, antichităţi şi cărţi rare, pe care le va expune în muzeul ce îi poartă şi azi numele. Monument de arhitectură în stil baroc austriac, muzeul a fost deschis pentru public în anul 1817. Alte monumente de arhitectură care-şi păstrează nealterat specificul medieval sunt: Turnul Sfatului (primul sediu al Sfatului Orăşenesc), Biserica Parohială Catolică, Scara Fingerling, Pasajul Scărilor, Podul Minciunilor, Biserica Parohială, Biserica Ursulinelor. De asemenea se mai pot enumera turnurile de apărare ale cetăţii Sibiului în Evul Mediu, construite de meşteşugarii breslaşi, care se mai păstrează pe strada Cetăţii şi Primăria veche, construită în stil gotic în sec. al XV-lea. Aici a funcţionat primăria oraşului între 1550-1948.

Contrastele fizico-geografice, varietatea peisagistică a munţilor Făgăraş, Lotru şi Cindrel, etnografia Mărginimii Sibiului, datinile, obiceiurile, portul, monumentele istorice şi de arhitectură (peste 450) şi muzeele, încadrează judeţul Sibiu în constelaţia statornicelor vetre de cultură şi civilizaţie românească şi între zonele cu tradiţie turistică.

Între atracţiile turistice ale judeţului, de o importanţă majoră este staţiunea montană Păltiniş, cea mai înaltă staţiune climaterică din ţară (1450 m) şi staţiunile balneo-climaterice Ocna Sibiului recunoscută prin factorii naturali de climă (nămol, lacuri sărate, helioterme) şi Bazna, a cărei primă instalaţie balneară a intrat în funcţiune în anul 1843.

Situata într-un loc cu frumuseţi de basm din Munţii Făgăraş, pe o peninsula a lacului Bâlea, Cabana Bâlea Lac este un loc foarte solicitat de montaniarzii ce parcurg traseele de creastă ale Alpilor Transilvaniei (cum li se spune Munţilor Făgăraş).

Monumentele dacice de la Tilişca şi Arpaşul de Jos, cele romane de la Boiţa (Caput Stenarum), Guşteriţa (se presupune a fi Cedonia), urmele medievale de ordinul zecilor răspândite în zona Sibiului, Târnavei, Avrigului şi Mărginimii Sibiului, constituie un tablou complet al evenimentelor petrecute de-a lungul timpului întregit şi de bogata reţea de muzee municipale şi săteşti. Muzeul Brukenthal (el însuşi un monument de arhitectură barocă, cea mai veche instituţie de acest fel din ţară), şi muzeul civilizaţiei populare tradiţionale Astra din Dumbrava Sibiului, unul dintre puţinele muzee din lume care surprind evoluţia geniului popular şi tehnic, casele şi locurile legate de numele personalităţilor acestor meleaguri, constituie tot atâtea obiective de atracţie pentru turişti.

Aşezat în centrul ţării, acolo unde se întâlnesc dintotdeauna drumurile ce au legat teritoriile istorice româneşti, Sibiul a fost şi rămâne o punte de legătură şi de circulaţie a valorilor materiale şi spirituale, leagăn de străveche cultură şi civilizaţie, zona de simbioză între cultura românească şi cea a naţionalităţilor conlocuitoare. Având în vedere amplasarea sa geografică, precum şi cadrul natural deosebit, turismul sibian are vechi tradiţii şi un potenţial bogat şi divers.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

 La Cârțișoara sunteți în inima țării, chiar lângă Transfăgărășan, cea mai frumoasă șosea din lume după cum au numit-o realizatorii emisiunii Top Gear.
De la Cârțișoara puteți porni în drumeții montane cu piciorul sau vă puteți plimba pe ulițele pietruite cu o trăsură din alte veacuri. Avem și locuri minunate pentru pescari, dar și patrimoniu cultural care așteaptă să fie descoperit.

Pensiunea Casa Moșului*** s-a deschis în vara lui 2008, fiind construită într-un sat vechi și plin de povești, Cârțișoara, sat aflat la poalele drumului Transfăgărăsan, de unde celebrul călător-țăran, Badea Cârțan, a plecat să vadă lumea asta mare.E făcută din lemn și piatră de-ale locului și e decorată cu obiecte vechi adunate de pe văile Făgărașului.
Casa Moșului nu e mare, pentru că noi primim oaspeți, nu turiști. Și pentru că Moșul, gospodar cu păr alb, trebuie să aibă mare grijă de oricine îi trece pragul.
Pensiunea are 6 camere mari și luminoase, cu podele lucioase și paturi moi, numai bune de odihnă și leneveală. În ele se ajunge urcând o scară de bușteni din pădurile Făgărașului.În sufragerie, adesea mocnește focul în șemineu și e-ntinsă o masă mare și bogată, cu cele mai gustoase mâncăruri, gătite de tanti Mariana.

In grădina înflorită, de primăvara devreme până toamna târziu va puteti lungi seara la vorbă ori pur și simplu puteti sta în leagăn și asculta greierii.

Cele 2 camere cu vedere spre muntii Fagaras cu pat dublu au mobilă de lemn în stil rustic, cu balcon, de unde se pot admira cei mai înalți și fermecători munți ai României, Făgărașul.
Toate camerele au incalzire, Internet wireless, flat screen TV, baie proprie cu uscator par.

Camera cu vedere spre muntii Fagaras cu 2 paturi are mobilă de lemn în stil rustic, balcon spațios, de unde se pot admira cei mai înalți și fermecători munți ai României, au incalzire, Internet wireless, flat screen TV, baie proprie cu uscator par.

Camera cu vedere spre gradina are doua paturi single, incalzire, Internet wireless, flat screen TV, baie proprie cu uscator par, sapun incluse.

Camera tripla cu vedere spre sat are pat dublu si unul single de lemn, meșterite chiar de lemnarii Făgărașului, cu perne și plăpumi de puf și cu ferestre spre satul vechi de aproape 1.000 de ani.
Au incalzire, Internet wireless, flat screen TV, baie proprie cu uscator par.

Pensiunea nu dispune de meniu, bucatareasa minute, tanti Mariana, își face meniul zilnic, în funcție de ingredientele cele mai proaspete și mai bune pe care le găsește în Cârțișoara sau în satele vecine. O întreagă comunitate contribuie la masa din Casa Moșului. Ghita aduce dimineața lapte de bivoliță. Baciul Rică trimite brânză de burduf, proaspătă sau maturată, ori telemea de la stâna lui de munte de pe Valea Bâlii, unde oile pasc printre bujori de munte și romanițe. Păstrăvul e proaspăt pescuit din păstrăvăria din sat. Ierburile vin din grădini de țară. Carnea, fie ea de pui, vițel, porc sau oaie nu seamănă deloc cu cea de la supermarket. Fructele din livezi ajung gem pentru micul dejun, iar albinele din stupi fac cea mai dulce miere din lume.
Despre tanti Mariana se spune, pe bună dreptate, că e regina sarmalelor, deși unii călători au încoronat-o deja ca regina tocăniței de berbecuț ori vițel. Dar dacă nu i-ați gustat ciorbele ori chiftelele, caltaboșul ori păstrăvii la grătar, cârnații de porc ori prăjitura cu mere, ar trebui să vă grăbiți spre Cârțișoara să o faceți.