Va invitam sa să petreceţi Sărbătorile de Pasti într-un loc special, unde tradiţia românească se îmbină cu binefacerile culturii asiatice, un loc încărcat de energie pozitivă pentru trup şi suflet !
Pachet servicii turistice Pasti 2024: cazare 3 nopţi cu demipensiune (mic dejun, si cina cu meniu prestabilit), Prânz Festiv de Pasti în restaurantul Bumbu Bali, fosir si terasa, 1 sedinta masaj balinez sau terapeutic 45 minute/persoana, acces piscina interioara, acces la sala de fitness, loc de joacă Bali Spa Kids.
ST = camera Standard
SP = camera Superioara cu baldachin
SJ = Suita Junior cu baldahin roz.
Reducere copii:
- 1 copil 0-6,99 ani gratuitate la cazare si mic dejun fara pat suplimentar;
- 1 copil 7-11,99 ani schita 100 lei/zi cu mic dejun si acces piscina.
Conditii pentru rezevare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 12 Aprilie.
Optional transport, transferuri.
Va invitam sa să petreceţi Sărbătorile de Pasti într-un loc special, unde tradiţia românească se îmbină cu binefacerile culturii asiatice, un loc încărcat de energie pozitivă pentru trup şi suflet !
Pachet servicii turistice Pasti 2024: cazare 3 nopţi cu demipensiune (mic dejun, si cina cu meniu prestabilit), Prânz Festiv de Pasti în restaurantul Bumbu Bali, fosir si terasa, 1 sedinta masaj balinez sau terapeutic 45 minute/persoana, acces piscina interioara, acces la sala de fitness, loc de joacă Bali Spa Kids.
ST = camera Standard
SP = camera Superioara cu baldachin
SJ = Suita Junior cu baldahin roz.
Reducere copii:
- 1 copil 0-6,99 ani gratuitate la cazare si mic dejun fara pat suplimentar;
- 1 copil 7-11,99 ani schita 100 lei/zi cu mic dejun si acces piscina.
Conditii pentru rezevare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 12 Aprilie.
Optional transport, transferuri.
Comuna Cornu este situată în județul Prahova, regiunea Muntenia, Romania, fiind formată din satele Cornu de Jos (reședința) și Cornu de Sus.
Așezată în nord – vestul județului Prahova, pe valea de mijloc a râului care poartă același nume, nu departe de locul unde masivul Gârbova își dă mâna cu Subcarpații curburii externe, comuna Cornu se învecinează cu Breaza – Nistorești, la nord, cu Câmpina, la sud, cu Voila, la est și cu Breaza – Podu Vadului, la vest, aflându-se la o depărtare de 90 km – nord de capitala țării și la 70 km – sud de municipiul Brașov. Comuna Cornu se află la o distanță de aproximativ 40 de kilometri față de Ploiești, municipiul reședință de județ.
De sus, din vârful Sinoiului, de la altitudinea de 740,2 m, atât cât măsoară acesta, poți cuprinde cu privirea întreaga panoramă a comunei Cornu și a împrejurimilor sale. Tot aici este și locul de unde poți constata cu ușurință cum râurile care-i scaldă marginile – Câmpinița ( la est și sud), Prahova (la vest), Valea Rea și Balița (de la est la vest) i-au modelat terasa pe care s-a înfiripat, în timp, așezarea cu nume latinesc, dându-i o formă aproape triunghiulară, cu pante abrupte la nord și est, și domoale în rest.
Comuna Cornu se află la o altitudine medie de 550 – 600 m.
În apropiere este DN1 – E60, care leagă capitala țării de Brașov. Prin comuna Cornu trece DJ205G, iar din acest drum se ramifică, în sudul comunei, DJ101R, care o leagă de Câmpina. În comuna Cornu nu există cale ferată, dar zona de nord a comunei este foarte apropiată de gara Breaza.
Întâlnim, pe teritoriul acestei comune, păduri de foioase, livezi de pomi fructiferi și pășuni pentru vite, ce-i conferă un pitoresc aparte, dar și un climat favorabil.
Temperatura medie multianuală este de 9,5°C; maxima pozitivă a verii, cu o valoare de 36,1°C a fost înregistrată la 9 iulie 1996, iar maxima negativă de -25,1°C, la 23 ianuarie 1996.
În ce privește regimul precipitațiilor, la Cornu se înregistrează valori ce se înscriu între 50 – 80 l/an/mp. Cât privește alcătuirea geologică a terasei, precizăm că peste 70% din suprafața construibilă prezintă în subsol depozite sedimentare ce aparțin miocenului, alcătuite din marne și argile cu intercalații de nisip și gresii, dar și depozite de sare și gipsuri.
Locul depozitelor de sare este marcat de prezența izvoarelor de apă sărată la marginea de nord a terasei, în valea lui Sărăcilă, și la mijlocul ei, în apropierea căminului cultural, pe locul ce s-a păstrat în toponimie sub genericul „La Mori”. Ambele sunt utile în ameliorarea și chiar vindecarea durerilor reumatice.
După desăvârșirea procesului de formare a poporului român și de cristalizare a societății feudale, în secolele IX – X, s-au semnalat, așa cum atestă și săpăturile arheologice, dar mai ales izvoarele narative, numeroase comunități rurale – obștile sătești – așezate pe văile râurilor și ale afluenților acestora, cât și în locuri adăpostite din Subcarpați. Între ele, s-a aflat și Cornu, sat cu adânci rădăcini neolitice.
Cele mai alese și mai interesante mărturii asupra trecutului acestui sat datează din perioada feudalismului timpuriu și, cu precădere, din epoca constituirii și consolidării statelor românești. De altfel este de remarcat că prima atestare documentară a satului Cornu datează tocmai de la începutul secolului al XVI-lea, într-un document emis de domnitorul Neagoe Basarab (1512-1521).
Un alt document din vremea lui Mihnea Turcitul aduce în atenție, din nou, locul numit Cornu, care se afla, conform celor scrise, aproape de hotarul Comarnicului. Tot acest domnitor va mai da un hrisov în anul 1587, în care se menționează un anume grămătic Necoară, ce avea moșii la Cornu.
Potrivit tradiției, prin aceste locuri a trecut până și Mihai Viteazul, iar unul dintre oștenii lui a rămas prin aceste locuri şi a ridicat un mic schit în actualul sat Cornu de Sus. Că legenda este adevărată sau nu, cel mai vechi obiectiv al comunei este chiar biserica din Cornu de Sus care indică un lucru evident: bazele unei așezări în spațiul dintre Strajiștea-Prahova-Câmpinița s-au pus mai întâi în zona Cornu de Sus. Şi acest aspect poate fi explicat, cum am afirmat anterior, prin apropierea înălțimilor de pe care se puteau observa depărtările și a zonei forestiere în care autohtonii se puteau ascunde în caz de primejdie.
Cu timpul, oamenii s-au așezat și în spațiul dintre valea Rea și valea Baliță cât și între valea Baliță și Valea Câmpiniței, dând naștere unor cătune denumite: Cornu de Jos, Câmpinița.
În ceea ce privește zestrea istorică, în localitate se află un muzeu important realizat în anul 1956 și două lăcașuri religioase renumite, unul dintre acestea fiind declarat monument istoric.
Astfel, în comuna Cornu regăsim patru monumente istorice, unul de clasă A şi trei de clasă B:
Biserica „Înălțarea Domnului” a fostului schit al lui Drăghici Spătarul, situată în Cornu de Sus, str. Mihai Viteazu nr. 209, construcţie din secolul XVII, refăcută între anii 1811-1835;
Casa Ana Burlacu, situată în Cornu de Jos, str. Malul Vadului nr. 998, construcție din anul 1900;
Casa Vasile Marinescu, situată în Cornu de Jos, str. Preot Provinceanu nr. 419, construcție din anul 1920;
Casa Paraschiva Istrate, situată în Cornu de Sus, str. Independenței nr. 150, construcție din anul 1919.
Sursa: site-ul Primariei Cornu
Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor Meridionali, avand o suprafata de 4716 Kmp si forma unui dreptunghi ce include in el toate formele de relief (munti, dealuri si campii), ceea ce a condus la multitudinea sistemelor de exploatare a solului si subsolului, precum si o paleta larga a activitatilor economice.
Limita nordica desparte judetul Prahova de judetul Brasov, la est Buzau, la vest Dambovita, iar la sud judetul Ilfov si judetul Ialomita. Judetul este strabatut in lung de meridianul 26º care trece prin Ploiesti si comuna Maneciu si paralela 45º, care intersecteaza localitatile Filipestii de Padure si orasul Mizil.
Cele doua linii geografice se intretaie pe raza comunei Blejoi. Daca in ceea ce priveste suprafata, judetul Prahova se claseaza in grupa judetelor mici ale tarii, numarul mare de locuitori a condus la o densitate dubla fata de media pe tara, respectiv 186 de locuitori pe kilometru patrat.
Din punct de vedere al organizarii administrative, judetul Prahova are 104 de unitati administrativ teritoriale, din care 14 urbane (2 municipii si 12 orase) si 90 de comune.
Dispunand de o mare varietate a reliefului, cu un cadru natural de exceptie, teritoriul judetului asigura conditii favorabile culturii cerealelor, pomiculturii, zootehniei si silviculturii. Subsolul a asigurat de-a lungul anilor insemnate resurse de titei, gaze naturale, carbune, sare si alte roci utile, a caror extractie si prelucrare au marcat, incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea, evolutia economica a acestei regiuni.
Valea Prahovei este cunoascută la nivelul României pentru sporturile de iarnă dar şi pentru obiective turistice importante: Castelul Peleş, reşedința de vară a foştilor regi ai României, aflat în Sinaia, Sfinxul, centrul energetic al munţilor Carpaţi, cu acces din Buşteni, Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.300 m altitudine conform Guinness Book of World Records din 2014, cu acces din Buşteni, Castelul Julia Hasdeu, templul spiritist de la poalele Carpaţilor, aflat în Câmpina, Babele (doamne batrâne) , „Altarele ciclopice din Caraiman”, cu acces din Buşteni, Muzeul Memorial George Enescu, al primului compozitor român care a intrat în patrimoniul cultural universal şi care a scris Rapsodia română care conţine şi melodia Ciocârlia, aflat în Sinaia, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu, primul dintre fondatorii picturii moderne româneşti, aflat în Câmpina, Muzeul Cinegetic Posada, care adăposteşte de la o impresionantă colecţie de trofee (2400 de piese), la opere de artă, obiecte cu specific vânătoresc sau utilitate vânătorească, peste 20 de pârtii din cele 3 domenii schiabile din Sinaia, Buşteni şi Azuga cu grade de dificultate de la uşor/ albastru la dificil/ negru, peste 40 de trasee din Munţii Bucegi şi Baiului cu acces din Sinaia, Buşteni şi Azuga, alpinism în munţii Bucegi, mountainbike, flora şi fauna din Parcul Natural Bucegi, echitaţie în împrejurimile staţiunii Sinaia, în Câmpina sau Comarnic, zboruri peste munţi sau castele de la aerodromul din Băneşti, pista de motocros de la Câmpina, golf la Breaza, centrele SPA & Wellness din Sinaia, de la Hotel International, Hotel New Montana, Hotel Sinaia, Hotel Palace, Buşteni, Breaza sau Cornu, degustare de vinuri la Pivniţele Rhein din Azuga, furnizorul Casei Regale a României, produse traditionale, bulz (mămăligă cu brânză), pastramă de oaie, sarmale (carne tocată, în special de porc, cu orez si alte legume şi mirodenii învelite în foi de varza sau vită de vie murate), saramură de peşte sau cozonac (preparat dulce din faină, dorjdie, lapte, ouă cu umpluturi de nucă şi cacao) vin roşu şi ţuică de prune (bautură tradiţională obţinută din distilarea prunelor fermentate), Festivalul George Enescu de la Sinaia şi Buşteni, Cupa mondială de escaladă pe gheaţă de la Buşteni, Trail Race in Azuga, Winter Air Sports sau Trofeul Sinaia Forever din Sinaia, Festivalul Mierii din Câmpina.
Valea Doftanei este cunoascută pentru tradiţiile şi produse tradiţionale, dar şi ca zonă foarte bună pentru relaxare.
Obiective turistice in zona: Complexul arhitectural Brebu, cu Casa Domnească a lui Constantin Brâncoveanu, din Brebu, Lacul şi barajul Paltinul, a cărui culoare este verde azur aproape tot timpul anului, situat în Valea Doftanei, Ruinele fostului penitenciar Doftana - puşcăria în care a fost întemniţat Ceauşescu, din Telega, Lacul Doftana, care s-a format într-o veche exploatare de sare, din Telega, Băile Telega – datorită apelor cloruro-sodice băile ocupă locul doi în Europa şi locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli, din Telega, plimbari cu bicicleta pe cărările din păduri.
Valea Cricolului Sărat este cunoscută pentru degustările de vin de pe Drumul Vinului şi pentru urmele istoriei româneşti de pe Drumul Voievozilor.
Nu rata: să deguşti Feteasca neagră, „ambasadorul vinurilor româneşti”, într-una dintre cramele de pe Drumul Vinului, Ruinele Palatului Cantacuzino – 1911-1913, inspirat din arhitectura palatului Micul Trianon din Franţa, aflate la Floreşti, să faci poze de pe stânca Tohani, rezervaţie, Mănăstirea Verbila (sec XVI) , locul de unde a plecat marele voievod Mihai Viteazul înainte să înfăptuiască Marea Unire în 1600, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Mănăstirea Jercălăi, care găzduieşte schitul Sf. Maria-Cricov din Jercălăi cu biserica de lemn Sf. Mihail şi Gavriil (1731), mutată, care este fostul paraclis regal de la castelul Bran, aflată în comuna Iordăcheanu, în apropiere de Urlaţi, Muzeul Crama 1777 care reconstituie o veche cramă cu instrumentele folosite la 1777 pentru prelucrarea strugurilor şi transformarea lor în vin, aflat în Valea Călugărească, Mănăstirea Turnu (1461) ctitorită de Vlad Ţepeş (numit în beletristică Dracula), se află în Târgşoru Vechi, să vizitezi rezervaţia arheologică Târgşoru Vechi, Conacul Matac (1901), care a fost folosit în anul 1984 pentru filmarea mai multor cadre din filmul „Secretul lui Bachus”, aflat în Valea Călugărească, Grădina Zoologică de la Bucov, să practici sporturi aeronautice la aerodromurile Stejnic sau Şirna, să te plimbi cu bicicleta pe Drumul Vinului, să faci echitaţie la Potigrafu sau Ploieşti, să joci golf şi polo la Potigrafu, să încerci pista de motocros şi enduro de la Potigrafu, să pescuieşti la Bucov.
Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Prahova si site-ul APDT Prahova
Proestetica Bali Spa**** este o destinație SPA de calitate, pentru oricine este în căutare de liniște, relaxare și reechilibrare emoțională. Fiecare dintre oaspeți își poate gasi echilibrul interior perfect printr-un mix de tratamente si terapii SPA, programe de nutriție și slăbire sănătoase, dar și programe DETOX. Toate programele se pot adapta și personaliza în funcție de nevoile și dorințele oaspetilor.
Misiunea Bali Spa este de a îi ajuta pe oaspeți să își consolideze echilibrul interior, să își redescopere frumusețea interioară și exterioară, oferindu-le servicii complete de îngrijire și armonizare a corpului, minții și sufletului.
Centrul Bali SPA este mai mult decât un hotel de 4 stele. Așezat într-o zonă superbă de deal-munte, dispune de toate facilitățile, fie pentru o vacanță relaxantă, re-energizantă fie pentru a parcurge primii pași către o viață mai sănătoasă.
Bali SPA este primul resort din România cu o abordare holistică și programe complete de SPA & Wellness, Detox și Slăbire. În afară de serviciile excepționale oferite, aici este o oază de verdeață, liniște și un ambient unic, care îmbină confortul modern cu elemente tradiționale asiatice.
Atmosfera este elegantă și primitoare, cu piese de mobilier original din Indonezia, care recrează atmosfera magică din Bali, Insula Zeilor. Camerele sunt primitoare, au paturi confortabile, cu saltele speciale, atent alese pentru relaxarea corpului și pentru a vă ajuta să aveți parte de un somn profund, odihnitor.
Toate cele 15 camere de la Bali SPA au vedere la grădina generoasă, fapt ce asigură liniștea oaspeților. Camerele oferă un confort de 4 stele, cu aer condiționat, TV, seif, canapea, mini-frigider și baie privată.
Oaspetii au acces la pisicina interioară și la facilitățile de SPA & Wellness sau la programele de Detox sau slăbire sănătoasă, sau pot închiria biciclete, role ori juca volei sau badminton pe terenul outdoor.
Oaspetii se pot relaxa atât în interior, cât și în grădina spațioasă cu terasă, șezlonguri și foișor. Pe aleile grădinii prin livada de pomi fructiferi se poate face jogging.
Camere: confort de 4 stele, vedere la grădina privată, pat dublu matrimonial, saltea confortabilă, birou, încălzire centrală, aer condiționat, TV satelit, Wi-Fi gratuit, baie proprie cu duș, mini-frigider la cerere, halat, prosoape și papuci de unică folosință pentru piscină, zona de relaxare, Centru SPA & Wellness.
Sunt disponibile camere Standard, Deluxe si Suite Junior.
Indiferent de motivul vizitei, mâncarea, în afară de rolul său de combustibil pentru organism, trebuie să fie o plăcere, prin alegerea unor alimentele bogate în nutrienți și echilibrate din punct de vedere caloric.
Meniul din restaurantul Bumbu Bali permite explorarea aromelor minunate din bucătăria asiatică, mediteraneană și românească, delicii vegetariene, dar și cu carne.
Bucătarii folosesc talentul culinar pentru a respecta cerințele specifice unui plan nutrițional, pentru a crea mâncăruri și sucuri apetisante, bogate în nutrienți și delicioase ca gust.
Sănătatea începe în bucătărie, în alegerea alimentelor corecte. Misiunea maestrilor bucatari este să ofere tuturor oaspeților hrană de calitate, de proveniență locală, organică, care va reconectează cu natura și care desfată papilele gustative.
In resturantul Bumbu Bali, vă puteți desfăta cu preparate specific indoneziene, precum Sate Campur, care reinterpretează într-un mod absolut delicios orezul la abur cu legume si frigărui din carne sau tofu.
Varianta indoneziană este atât de bună la gust, încât ocupă poziția 14 în topul celor mai delicioase mâncăruri din lume realizat de CNN. Pregătiți-vă de o explozie de arome și texturi neașteptate, de o încântare a simțurilor, cu puține calorii.
Dacă vă simțiți curajoși, aveți și opțiunea de a încerca și alte preparate inedite, cum ar fi Supa Buntut, minunata mai ales în sezonul rece, Tiap-tjoy, un preparat delicios vegetarian sau salata cu creveți și sos de mere.
Restaurantul își desfată oaspeții cu o serie de preparate organice, cu produse locale, precum zacusca de vinete sau de ciuperci de pădure, supa de găină de țară cu tăiței de casă/găluște aurii sau păstrăv Bio proaspăt de munte, servit cu legume la grătar și fulgi de migdale.
Vițelul de lapte bio la cuptor sau mușchiul de vită în sos balsamic, specialitatea bucătarului, sunt iarăși două preparate cu un gust absolut fenomenal, nutritive și sățioase, dar echilibrate din punct de vedere caloric.
Salatele sunt unul dintre aliații principali, pentru ca legumele au rolul de a potoli foamea și a furniza energie, vitamine, minerale și fibre. Legumele sunt alese cu mare atenție, de cele mai multe ori de la gospodăriile din zona, și de aceea orice salată preparată de bucătari este parfumată, aromată și sățioasă.
Vegetarienii, cei cu intoleranță la gluten sau lactoză, sunt bineveniți în restaurantul Bambu Bali, unde vor fi răsfățați cu preparate variate, pregătite sănătos: orez la abur în stil asiatic, orez sălbatic, legume la abur sau pe grătar, fasole verde, legume la wok, salate samd.
Indiferent de preferințele și regimul dumneavoastră alimentar, la Bumbu Bali există o opțiune delicioasă în meniu.