Sarbatori de Pasti 2020 in Nucsoara – Pensiunea Floare de Colt*****

 Sarbatori de Pasti 2020 in Nucsoara – Pensiunea Floare de Colt*****

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, in Nucsoara !

Pachet servicii turistice Pasti 2020: cazare 3 nopti in perioada 17.04-21.04.2020, pensiune completa fara bauturi incluse, acces sala de relaxare, Internet wireless, parcare.

 

Copii:

- 0-5,99 ani gratuit;

- 6-11,99 ani achita 300 lei/sejur;

- pat suplimentar 135 lei/sejur;

- patut copii 0-1,99 ani gratuit.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 3 Aprilie.

 

Optional transport, transferuri.

 
de la 660 RON / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Arges
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Nucsoara
Tip masa Tip masa: Pensiune completa
Plecare Plecare: Oricare
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
17.04-21.04.2020, sejur 3 nopti
Pensiune completa
2 persoane
1.980 lei
Rezerva

 Sarbatori de Pasti 2020 in Nucsoara – Pensiunea Floare de Colt*****

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Pasti alaturi de cei dragi, in Nucsoara !

Pachet servicii turistice Pasti 2020: cazare 3 nopti in perioada 17.04-21.04.2020, pensiune completa fara bauturi incluse, acces sala de relaxare, Internet wireless, parcare.

 

Copii:

- 0-5,99 ani gratuit;

- 6-11,99 ani achita 300 lei/sejur;

- pat suplimentar 135 lei/sejur;

- patut copii 0-1,99 ani gratuit.

 

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 3 Aprilie.

 

Optional transport, transferuri.

 

Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Nucsoara

Down

Comuna Nucsoara este asezata in depresiunea numita Depresiunea Nucsoarei, fiind cea mai nordica si ultima comuna de pe valea Raului Doamnei, din judetul Arges.

Vecinii acesteia sunt: la nord - judetul Brasov, la est - comunele Rucar, Leresti, Albestii de Muscel, Berevoiesti, Aninoasa, la sud - comuna Corbi, la sud-vest - comuna Bradulet, la vest - comuna Arefu.

Urcand din Sboghitesti, localitate componenta a comunei Nucsoara, avand in dreapta ei Nucsoara - spre apus ajungi trecand pe celalalt versant al dealului Gruiului, in creasta numita din vechime «Plaiul Oii» - ai, in fata, in orice moment, o vasta deschidere. Din orice loc al satului Slatina, ochiul, imbatat de frumusetea padurilor de fag si brad din jur, tinteste spre culmile sudice ale muntilor Fagaras.

Comuna Nucsoara are cea mai mare suprafata din tara, 43.709 hectare fara suprafata muntoasa.

Nucsoara exceleaza prin frumusetiile sale naturale de exceptie, cat si prin trecutul sau istoric. Istoria acestui tinut de legenda de la poalele muntilor Fagaras este fascinanta, tulburatoare, avand in vedere rezistenta la agresiunile dictaturii, dar si acuratetea sufleteasca, priceperea si harnicia locuitorilor sai. Nimic nu a alterat demnitatea, iubirea de pamantul natal si de obiceiurile strabune, ale acestor locuitori ai Nucsoarei. Aici se identifica trecutul si prezentul: nucsorenii de astazi sunt aceiasi cu strabunii lor.

 Pe valea Raului Doamnei in sus, spre nord, unde domina culmea "Varfului Strungii", la poalele muntilor Fagaras, intr-o ultima constelatie de asezari rurale, se afla comuna Nucsoara. Ea se compune din satele Nucsoara, Gruiu, Sboghitesti si Slatina. Sunt sate nu prea mari si distantate intre ele, cum sunt de regula localitatiie din zonele de trecere deal-munte ale tarii noastre, aceste vetre de civilizatie sateasca care au rezistat in timp vanturilor si istoriei.

 Aceste sate sunt situate intr-o zona de trecere, de legatura, nu numai dintre deal-munte, munte-deal, dar - social-istoric vorbind - si intre Ardeal si Muntenia, Muntenia si Ardeal. Oamenii acestor locuri au fost dintotdeauna o dovada vie a unui adevar fundamental: acela ca nimic nu-i deosebeste ca spirit si limba, ca viata, obiceiuri si port, pe fratii din Transilvania de cei din Tara Romaneasca si Moldova, din Dobrogea si Banat.

Legendele transmise pe cale orala vorbesc despre primul locuitor, refugiat in vremuri de restriste dinspre sud, asezandu-se in punctul caruia si astazi i se zice "Sub Nuci" sau ,,Sub Naca", de unde si denumirea satului si mai apoi a comunei Nucsoara.

Dar vechimea in timp a asezarilor comunei este cu mult mai mare si mai bogata in evenimente, despre care pomenesc vechi amintiri si documente. In cartea sa «Din batrani», Ion Slavici atesta un trecut de mai bine de 1300 de ani, relatand Intamplari ale localnicilor ,inca de pe vremea popoarelor migratoare, a Gepizilor si Longobarzilor in timpuri vitrege de istorie, cand populatia romaneasca din sud isi afla refugiul si apararea, instinctiv aproape, in padurile dese si masive, spre vaile raurilor, in sus, pe culmile Carpatilor nostri.

Cel mai vechi document in care este pomenit numele satului Nucsoara este din anul 1547 (7055) iunie 25, Bucuresti.

 Document de la Mircea Ciobanul:

„...Din mila lui Dumnezeu, io Mircea voevod si domn a toata Ungro-Vlahiei, fiu al marelui si bunului Radu Voevod. Da domnia mea aceasta porunca a domniei mele sfintei manastiri numita Arges, ca sa-i fie ocina in Nucsoara care se numeste de la vadul Bujoarei pana la ran si pana in vaile lui Manaila......................”

Slatina este al doilea sat component al comunei Nucsoara, situat in partea nordica a comunei fiind ultima asezare rurala de pe valea Raului Doamnei.

Sboghitesti se afla la trei km sud-est de centru de comunei, cel care te intampina la iesirea din Corbi, si care te anunta ca deja ai pasit pe teritoriul comunei Nucsoara. Din vechile documente reiese ca printre primii locuitori ai satului se afla unul pe numele sau «Zbughici» de unde si numele satului Zbughitesti, inscris in actele oficiale de acum ca Sboghitesti.

Asa cum loan Slavici spune ca, acum mai bine de 1300 de ani, pe vremea popoarelor migratoare, primul locuitor din satul Nucsoara s-a asezat in zona numita ,,Sub Naca", asa si locuitorii din satul Sboghitesti, o zbugheau cand navaleau popoarele migratoare, dintr-o parte in alta si numele satului a ramas, de la aceasta miscare, cu numele de Zboghitesti.

Gruiu  sau Secaturi este amplasat la 2,5 km vest de centrul de comuna. Din negura vremurilor satul a aparut initial sub numele de Secaturi. In privinta numelui satului exista doua variante: ca pe acest teritoriu exista o padure care a fost taiata, ulterior numindu-se «secatura», de aici si numele de Secaturi; a doua varianta zice ca primul locuitor asezat aici, avea o deficienta mintala, s-a asezat intr-o zona izolata si ceilalti locuitori din satele apropiate (Nucsoara, Bradet) ii ziceau «secatura», apoi marindu-se numarul locuitorilor din aceasta zona, satului i s-a zis Secaturi. Dupa 1965 vechea denumire de Secaturi nu a mai placut autoritatilor locale de atunci si satului i s-a dat denumirea de Gruiu dupa numele dealului pe care este asezat satul, numit Gruiu.

Terenurile comunei Nucsoara au apartinut in trecut anumitor boieri care, mai apoi, le-au cedat manastirilor Arges si Bradet.

Dupa reformele agrare care au avut loc de-alungul anilor, acestea au intrat fie in posesia unor mosneni fie a unor mosieri. Dintre acestea amintim : Obstea Mosnenilor Bratieni - Arges, Obstea Mosnenilor Nucsoreni-Pojarna, mosia lorgulestilor si mosia Paul.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Arges

Arges
 Judetul Arges este situat în partea central-sudica a tarii, fiind delimitat la sud de paralela de 44°22' latitudine nordica si la nord de cea de 45°36' latitudine nordica, la vest de meridianul de 24°26' longitudine estica, iar la est de cel de 25°19' longitudine estica. Suprafata judetului este de 682631 ha. În partea nordica, limita judetului urmareste crestele înalte ale muntilor Fagaras, traverseaza muntii Piatra Craiului si culoarul Rucar – Bran ce desparte judetul Arges de judetele Sibiu si Brasov. La est limita cu judetul Dambovita este mult mai lunga, traversand muntii Leaota, Subcarpatii Getici, piemontul Candesti si campia Gavanu Burdea. Limita sudica dinspre judetul Teleorman taie campia Gavanu Burdea. La sud-vest, judetul Arges se învecineaza cu judetul Olt, limita strabatand campia Romana si piemontul Cotmenei, traversand vaile din bazinul superior al raului Vedea. Limita vestica, dinspre judetul Valcea, traverseaza valea raului Topolog.

Relieful este proportional repartizat, coborand in trepte de la nord spre sud, cuprinzand toate unitatile geo-morfologice carpato-trans-danubiene, de la altitudinea de peste 2500 m pana la 160 m. Predomina tinuturile deluroase, care ocupa 55% din suprafata judetului, muntii 25% si campiile 20%.În relieful sau se disting trei trepte: treapta înalta, cu orientare est-vest, se desfasoara pe o lungime de 70 Km, între valea Dambovitei si valea Oltului si se inscrie in peisaj prin cei mai inalti munti din tara (muntii Fagaras, muntii Iezer, muntii Piatra Craiului, muntii Leaota si muntii Papusa),precum si muntii de înaltime mijlocie (muntii Fruntii,si Chitu) ca si culoarul Dragoslavele-Rucar-Bran.

Situat într-o zonă de excepție a țării noastre, acolo unde se îmbină armonios  muntele cu dealul, pădurea cu câmpia, județul Argeș duce cu sine, alături de o mirifică frumusețe naturală, și o încărcătură istorică și culturală de excepție. Atestat prin dovezi arheologice încă din timpul paleoliticului inferior județul nostru își definește latura istorică în perioada formării statelor feudale, aici fiind întemeiate primele capitale ale Țării Românești, la Curtea de Argeș și Câmpulung. Și tot la Curtea de Argeș a luat ființă primul scaun mitropolitan ortodox, în anul 1359.

Județul Argeș este reprezentativ și pentru păstrarea culturii religioase a poporului român, pentru dezvoltarea creștinismului ca religie predominantă pe întreg teritoriul.

În Argeș stau mărturie a credinței creștin-ortodoxe numeroase lăcașuri de cult, unele cu o vechime impresionantă, o adevărată carte de vizită a acestor meleaguri, bijuterii arhitecturale, locuri de o inegalabilă încărcătură spirituală, comori pe care trebuie să le păstrăm, să le promovăm, să le respectăm și să le predăm urmașilor noștri în același spirit de recunoștință.

Cele mai cunoscute asezaminte bisericesti din judet: Mânăstirea Curtea de Argeș, Biserica Domnească, Mânăstirea Corbii de Piatră, Mânăstirea Cetățuia, Negru Vodă, Mânăstirea Cotmeana, Mânăstirea Nămăiești, Schitul Dragoslavele, Mânăstirea Glavacioc, Mânăstirea Robaia, Mânăstirea Slănic, Mânăstirea Trivale, Mânăstirea Vieroși, Mânăstirea Negru Vodă, Câmpulung, Mânăstirea Antonești, Mânăstirea Aninoasa.

Conacul Brătianu de la Florica

Numele Brătienilor provine de la un "Bratiian din Bratiani", localitate situată lângă Brădet, vechiul leagăn al Brătienilor, amintit într-un document din 29 iulie 1508. Acest document a fost dat în Bucureşti de domnul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău, fiul nelegitim al lui Vlad Ţepeş.

 Prin acest document se întărea lui Neagoe şi fiilor săi, anume Brătianu şi  Neag, jumătate din satul Bratianii de lângă Brădet. Ei sunt strămoşii direcţi ai Brătienilor de mai târziu.

 "Bratian din Bratiani" este amintit din nou într-un document din 18 aprilie 1535. Întrucât abia din primele decenii ale secolului al XVII-lea, domnii Ţărilor Române, boierii dar şi oamenii de rând poartă nume de familie, Brătienii din secolele precedente se disting de alţii prin numele localităţii în care deţineau posesiuni, anume Brătienii de Sus şi Brătienii de Jos, care s-au unit cu Galeşul, alcătuind mai întâi comuna Brătieni-Galeşul, apoi Brăduleţ, situate pe Valea Vâlsanului, la 42 de km distanţă de Piteşti.

Evoluţia pe scara socială s-a produs şi prin căsătorii cu femei provenind din familii de boieri mari. Astfel, Constantin (Dincă) Brătianu a deţinut funcţiile de stolnic şi mare clucer în timpul domnitorului Alexandru al II- lea Ghica. În urma căsătoriei cu Anastasia Tigveanu a avut şapte copii între care: Dumitru (1817- 1892) şi Ion (1821- 1891).

Situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu, numit ca şi satul în care se care se află, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu, este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre (cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite aiurea în anii regimului comunist).

Sursa: Site-ul Consiliului Judetean Arges

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Pensiunea Floare de Colt***** este situata intr-o zona pitoreasca pe Valea Raului Doamnei, in judetul Arges, intr-un cadru montan atractiv, departe de agitatia urbana.

Meniul oferit in cadrul pensiunii respecta cu strictete blazonul bucatariei si cofetariei exceptionale a Casei Capsa.

Pensiunea are o capacitate de 22 de camere dotate cu TV LCD, mobilier modern, bai spatioase. Toate camerele au vedere spre masivul muntos sau spre Raul Doamnei.

Facilitati: sala de relaxare cu diferite jocuri, ping-pong, remi, sah, table,carti de joc, sala de fitness, terasa, restaurant, loc de joaca pentru copii, sala de conferinta cu videoproiector, smart TV, ecran de proiectie, gratar in cadrul pensiunii, posibilitate de preparare si servire a hranei in cadru muntos, protap, mancare la ceaun, foc de tabara.