Eforie Nord este situată pe Litoralul Mării Negre, între mare şi Lacul Techirghiol, la o distanţă de 14 km de Constanţa. Este a doua statiune ca marime, de pe litoralul romanesc.
Eforie Nord este situată pe fâșia litorală aflată intre Lacul Techirghiol si Marea Neagră, învecinându-se la nord cu Agigea si la sud cu Eforie Sud. Vecinatatea mării și a Lacului Techirghiol o plasează printre primele stațiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara. Eforie Nord detine in prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din tara.
Factori naturali de cură:
Apa sărată concentrată a Lacului Techirghiol; apa mării; nămol sapropelic extras din Lacul Techirghiol; bioclimat marin bogat în aerosoli salini şi în radiaţie solară, cu efect stimulent asupra organismului.
Indicaţii terapeutice:
Afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară); afecţiuni reumatismale inflamatorii (stări alergice articulare după reumatism articular acut sau infecţii de focar, spondilită anchilozantă, artropatia psoriazică, poliartrită reumatoidă); afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală); afecţiuni post-traumatice (stări după operaţii pe muşchi, tendoane, articulaţii şi oase, stări după entorse, luxaţii şi fracturi); afecţiuni ale sistemului nervos central; afecţiuni ginecologice; afecţiuni dermatologice; afecţiuni respiratorii; afecţiuni asociate (otorinolaringologice, cardiovasculare, endocrine, metabolice şi de nutriţie, boli profesionale).
Specifice acestui judeţ sunt lacurile naturale de luncă, limanele marine şi lagunele (Oltina, Sinoe, Taşaul, Techirghiol, Mangalia).
Judeţul deţine o mare bogăţie de vestigii ale trecutului istoric, unele datând din secolul al Vll-lea î.Hr., când grecii antici au întemeiat pe teritoriu o serie de colonii (Histria – azi Istria, Callatis – azi Mangalia şi Tomis – azi Constanţa). Ulterior, din secolul I î.Hr., teritoriul intră sub stăpânire romană şi apoi este străbătut de popoarele migratoare şi frământat de războaie.
Numele de “Dobrogea”, aşa cum atestă documentele istorice, vine de la Dobrotici, despot bizantin în secolul al XlV-lea. Provincia condusă de el a fost numită Dobrugi-ieli, Dobrugi, adică Dobrogea. În ceea ce priveşte denumirea de “Constanţa”, se pare că aceasta vine de la cuvântul Constantziana, denumire ce apare în secolul IV d.Hr., nume dat apoi de genovezi în Evul Mediu oraşului de aici. În urma războiului din 1877-1878 ţara devine independentă, liberă şi suverană, iar străvechea vatră geticăşi romană a Dobrogei se reuneşte cu ţara. Se împlinea, în felul acesta, o a doua etapă a procesului românesc de unire. Judeţul Constanţa deţine o parte din suprafaţa Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Un loc important în cadrul resurselor naturale îl au Lacul Sărat Techirghiol şi Lacul Nuntaşi cu însemnate rezerve de nămol sapropelic, utilizat în scopuri terapeutice. Platoul continental al Mării Negre dispune de rezerve de hidrocarburi şi minerale.
Litoralul românesc reprezintă o parte din țărmul occidental al Mării Negre și se întinde pe o distanță de 245 Km, de la granița cu Ucraina până la cea cu Bulgaria. Este cea mai exploatată zonă turistică din România. Principala zonă de interes, unde se află majoritatea stațiunilor și a atracțiilor turistice este județul Constanța.
Plajele de pe litoralul românesc sunt acoperite cu nisip fin și au o lațime generoasă care atinge în unele locuri 150 – 200 m.
Stațiunile de la Marea Neagră de pe teritoriul României au fost construite în dreptul plajelor cu nisip, parțial mineral (aluviunile dunărene) și parțial cochilifer.
Stațiunea cea mai întinsă și cu cele mai multe spații de cazare este Mamaia. Aceasta este și cea mai vizitată, fiind amplasată la nordul Municipiului Constanța, pe grindul (cordonul litoral) care separă Marea Neagră de Lacul Siutghiol. O particularitate a Mamaiei este dimensiunea plejei, lată de 250 metri, și lungă de 8 kilometri.
Mai la sud se găsesc stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud care sunt și orașe, satul și stațiunea Costinești care este considerată stațiunea tinerilor, apoi șirul celor șase stațiuni de la Comorova, anume Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn, botezate, ca și planetele sistemului solar, după zeii romani.
În apropierea graniței cu Bulgaria sunt satele și stațiunile Doi Mai și Vama Veche.
Opțiunile de cazare, agrement și distracție sunt multiple și nu lipsesc nici monumentele istorice de mare însemnatate, ruine antice, biserici, mănăstiri, rezervații naturale unice în țară și în Europa, care întregesc pitorescul litoralului românesc și al întregii zone dobrogene.
Obiective turistice:
Mozaicul roman, Muzeul de arheologie Constanta, Muzeul Militar National, Muzeul Marinei Romane, Moscheea Constanta, Cheile Dobrogei , Teatrul Ovidiu, Farul Genovez din Constanta , statuia lui Ovidiu din Constanţa, Histria - cetatea grecilor de la Marea Neagra, Gînditorul de la Hamangia, Canalul Dunăre-Marea Neagră.
Hotel Mirage MedSPA****
Mirage MedSPA imbina armonios terapiile medicale de recuperare bazate pe factori terapeutici naturali remarcabili -namolul sapropelic din Lacul Techirghiol, soarele, apa de mare si lac, plante cu efecte tamaduitoare din zone alpine nepoluate, uleiuri esentiale aromatice -cu produsele Gerovital H3 incluse in programe anti-imbatranire, terapii de relaxare si invigorare, de reducere a efectelor stressului, masaje traditionale, terapii corporale si faciale, toate menite sa restabileasca echilibrul fizic, mental si emotional al organismului privit in ansamblu.
Hotelul Mirage MedSpa clasificat la categoria de cazare 4 stele a fost inaugurat in anul 2003 iar in anul 2019 a fost modernizat si mărita capacitatea de cazare.
Centrul de Sanatate Mirage MedSPA a fost inaugurat in Aprilie 2013.
Amplasare: in zona de nord a statiunii, la 50 de metri de plaja si promenada, la 1.5 km de gara.
Capacitate cazare: 82 de camere duble standard si 16 apartamente.
Dotari camere: instalatie de climatizare, TV cablu, telefon, minifrigider, internet Wi-Fi, sistem de inchidere electronica pe baza de cartela, baie cu cabina de dus, uscator de par, halat de baie, papuci, balcon.
Apartamentele dispun de: dormitor cu pat matrimonial si living cu canapea extensibila.
Facilitati: restaurant, bar, Elexir Bar, Centrul de Sanatate Mirage MedSPA, centru de infrumusetare (manechiura, pedichiura, coafor), sala conferinte, parcare.
Restaurantul va invita intr-un periplu culinar exceptional sustinut de atmosfera relaxanta de vacanta, rafinamentul preparatelor si al bauturilor, design-ul primitor, exuberanta terasei inverzite, toate acestea insotite de calitatea ireprosabila a serviciilor. Maestrii bucatari va invita sa savurati preparate traditionale romanesti si internationale, meniuri bogate, sanatoase si gustoase, intr-o ambianta incantatoare.
Elixir Bar situat la ultimul nivel al Mirage MedSPA, cu o deschidere larga spre terasa cu gazon natural care te imbie sa te lasi mangaiat de razele soarelui, barul organic va ofera, intr-o atmosfera relaxanta, o gama larga de ceaiuri organice si cocktailurile naturale savuroase din fructe si legume, amestecuri de arome, gusturi si senzatii, va purifica trupul si mintea si va reface rezerva de energie si vitalitate.
Centrul de Sanatate Mirage MedSPA are o suprafata de 2700 de metri patrati dispusa pe 3 nivele, 40 de cabinete de tratament individuale, sali de kinetoterapie si fitness moderne, sauna finlandeza, sauna umeda, dusuri ciclonice, fantana de gheata, piscina interioara cu apa sarata prevazuta cu jacuzzi incorporat, paturi de apa, cascade cervicale, masaje cu jet de aer, Mirage MedSPA se distinge in peisajul centrelor de sanatate de pe litoralul romanesc al Marii Negre prin abordarea holistica a oaspetilor sai.
Centrul de Sanatate Mirage MedSPA se remarca prin activitatea medicala bazata de programe complexe de recuperare a capacitatilor fizico-psihice ale organismului si tratamente anti-imbatranire, elaborate in urma unei consultatii medicale de inalt professionalism, sustinuta de investigatii medicale (ECG, teste de laborator, analiza compozitiei corporale, etc.) si aplicate de terapeuti cu inalta calificare in recuperare (kinetoterapeuti, asistenti balneo-fizio-terapie, maseuri, etc).
Medici cu experienta concep pachete personalizate complete si complexe care vizeaza ameliorarea unei arii variate de afectiuni reumatismale, post-traumatice, neurologice, cardio-vasculare, dermatologice, ginecologice, ORL, de recuperare pentru sportivi, precum si programe de reducere ponderala, detoxifiere, antiaging si de infrumusetare.
Centrul de Sanatate Mirage MedSPA ofera oaspetilor sai urmatoarele proceduri:
- baie cu namol, o baie tamaduitoare intr-un amestec de namol sapropelic si apa sarata din Lacul Techirghiol, la o temperatura in jurul valorii de 38°C;
- impachetari cu namol;
- cataplasma cu namol, impachetare corporala generala sau partiala cu un strat de namol sapropelic din Lacul Techirghiol incalzit la temperatura de aproximativ 50°C;
- masaj cu namol, namol unic in Europa, cunoscut inca din antichitate, denumit si “catifeaua neagra“ datorita caracteristicilor sale deosebite. Namolul, incalzit la o temperatura de 50ºC, se aplica prin manevre specifice de masaj si va alinta trupul cu caldura sa, va hidrateaza si va mangaie pielea, va alina durerile;
- hidroterapia se bazeaza pe utilizarea externa a apei, in scop terapeutic sau profilactic. Ea se adreseaza celor care doresc sa scape de stress, sa-si amelioreze dinamica corporala, sa se relaxeze si sa se deconecteze de rutina. Se adreseaza tuturor, tineri sau mai putin tineri, sedentari sau sportivi si utilizeaza numai produse naturale: apa marii incalzita, apa sarata de ghiol, plante medicinale, saruri si geluri de alge, uleiuri esentiale;
- hidromasajul efectueaza un masaj puternic global sau localizat, realizat prin jeturi multiple pe traseele musculare si in sensul circulatiei de intoarcere. Prin adaugarea de saruri sau geluri de alge se favorizeaza absorbtia transcutanata de oligoelemente si saruri minerale. Masajul cu jeturi de apa calda si aer, mixate in diverse programe, stimuleaza secretia de endorfine “ hormonii fericirii “;
- baile cu bule relaxeaza corpul fizic si mental si imbunatatesc starea generala;
- baile saline cu plante cu efect sedativ favorizeaza oxigenarea tesuturilor si detensionarea generala, amelioreaza tulburarile de somn si incordarea psihica. Pe langa efectul calmant si odihnitor, principiile active din plante actioneaza direct la nivelul tegumentului si au actiune antiseptica, cicatrizanta si antiinflamatoare. Aromele vegetale va vor transpune intr-un colt de natura, balsam pentru suflet;
- dusul subacval este un masaj al maselor musculare, efectuat cu un jet de apa cu presiune variabila, sub apa, intr-o cada speciala. Efectele sunt asemanatoare cu cele ale masajului clasic. Este o experienta unica care relaxeaza profund musculatura, stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, dreneaza edemele, usureaza digestia si amelioreaza durerile;
- dusurile ciclonice tonice constau in hidromasaj vertical insotit de jeturi laterale cu presiune variabila care transforma totul intr-o senzatie de bine si confort;
- masajele efectuate cu uleiuri aromatice sau aplicate sub forma de dus masaj efectuat cu presiune medie spre puternica, care stimuleaza circulatia sanguina si eliminarea toxinelor acumulate la nivelul muschilor, concomitent cu reechilibrarea si stimularea fluxului de energie pozitiva. Tehnici ferme de frictiune, framantare si rulare combinate cu tapotamente scurte si tehnici de periaj, compun un masaj energizant si in acelasi timp relaxant. Va veti elibera de stressul acumulat fara nicio urma de disconfort;
- dusul masaj Vichy terapie foarte populara in marile Centre Spa din intreaga lume este o combinatie agreabila de tehnici de masaj manual si un masaj cu jeturi de apa de la cinci capete de dus cu debit variabil, avand ca scop relaxarea musculaturii, exfolierea si catifelarea pielii, ameliorarea circulatiei periferice, reducerea stressului mental;
- masajul de efectuat cu uleiuri esentiale calde;
- masajul de tonifiere efectuat cu presiune medie spre puternica, care stimuleaza circulatia sanguina si eliminarea toxinelor acumulate la nivelul muschilor, concomitent cu reechilibrarea si stimularea fluxului de energie pozitiva. Tehnici ferme de frictiune, framantare si rulare combinate cu tapotamente scurte si tehnici de periaj, compun un masaj energizant si in acelasi timp relaxant. Va veti elibera de stressul acumulat fara nicio urma de disconfort;
- masajul scalp si cervical ofera o senzatie de relaxare profunda;
- masajul decontracturant spate si umeri, masaj amplu care relaxeaza musculatura tensionata de pozitiile vicioase sau efort si amelioreaza mobilitatea coloanei vertebrale;
- masajul de drenaj limfatic, metoda naturala eficienta in stimularea circulatiei limfatice, cu efecte in intregul organism. Masarea blanda si ritmica realizata cu abilitate cu ajutorul palmelor stimuleaza musculatura vaselor limfatice. Rezultatele acestui tratament sunt spectaculoase: elimina celulita, edemele de cauza limfatica, tulburarile circulatorii, constipatia si problemele imunitare, stimuleaza sistemul imunitar, amelioreaza semnificativ durerile acute si cronice;
- masajul cu pietre vulcanice foloseste roci vulcanice din bazalt incazite si uleiuri de masaj, integrand astfel incalzirea zonelor masate cu masajul traditional. Terapia este bazata pe disciplinele orientale conform carora exista sapte puncte energetice numite Chakre localizate de-a lungul canalului central al corpului -centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului;
- electroterapia foloseste formule consacrate de curenti galvanici, curenti de joasa, medie si inalta frecventa, ultrasunete, camp magnetic de joasa frecventa, biostimulare laser;
- laserul terapeutic terapie superioară fizioterapiei clasice (electrofizioterapiei). La nivelul ţesuturilor se induce un efect biostimulator, iar la nivel celular se modulează procesele metabolice locale si sistemice de regenerare. Este o terapie nedureroasa, total nepericuloasa, fara efecte secundare si singura terapie care induce regenerarea celulara locala;
- magnetoterapia se bazeaza pe intelegerea relatiei dintre magnetism – in sens traditional – si campurile electromagnetice ale corpului uman, combinata cu interactiunile electromagnetice prezente in mediul inconjurator. Terapia presupune aplicarea pe diverse zone ale corpului a magnetilor de anumita putere, care afecteaza fluxurile ionice si electromagnetice umane, facilitand, astfel, vindecarea sau ameliorarea starii fizice;
- baie galvanica 4 -celulara combina actiunea curentului continuu cu efectul termic al apei, in cele 4 celule pentru membrele superioare si inferioare. Se remarca prin efectele deosebite in ameliorarea durerilor de cauza neurologica si musculo-articulara si in insuficienta venoasa cronica;
- aerosoli, efectele terapeutice ale apei de mare sub forma de aerosoli produsi de un aparat de ultrasunete in tratarea diverselor afectiuni respiratorii (bronsita cronica, astm bronsic, emfizem pulmonar, etc.) si din sfera ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, etc.).
Gerovital, terapia bazata pe medicamentul romanesc Gerovital H3 este si astazi o metoda de amanare sau incetinire a imbatranirii, cu efecte spectaculoase, precum si de tratare a bolilor specifice inaintarii in varsta.
Gama completa de tratamente faciale si corporale linia ECOVITAL G3 Professional foloseste in formulele sale principii active de ultima generatie care permit rezultate vizibile in tratamentele personalizate si ofera solutii in concordanta cu tendintele actuale in lumea fascinanta a frumusetii.
Termenul de balneo-estetica se refera la produse care contribuie intr-o forma sau alta la revigorarea corporala si mentala, la relaxarea musculara si ameliorarea mobilitatii articulare, stimularea circulatiei, reducerea greutatii corporale, eliminarea toxinelor (deseuri metabolice), cresterea oxigenarii tesuturilor, completarea tratamentelor specifice – anticelulitice, a adipozitatilor localizate.