HOME > REVELION 2023 > TURCIA

Revelion 2023 Istanbul Grand Yavuz Hotel****

 Revelion 2023 Istanbul Grand Yavuz Hotel****

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de sfarsit de an, noaptea de Revelion 2023 si inceputul unui An Nou alaturi de cei dargi, in Istanbul !

 

Pachet servicii turistice Revelion 2023: cazare 3-4 nopti in perioada 29.12.2022-03.01.2023, mic dejun bufet, transfer privat Aeroport-Hotel_Aeroport, croaziera pe Bosfor, Masa Festiva cu meniu prestabilit si bauturi incluse, program artistic pe vasul de croaziera.

Reducere copii:
- 1 copil 0-5,99 ani are gratuitate la cazare cu mic dejun in camera cu 2 adulti;
- 1 copil 6-11,99 ani achita 35 euro/zi cazare cu mic dejun.

Conditii pentru rezervari: plta integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 25 Noiembrie.


Optional transport, asigurari.

de la 350 EUR / persoana / 3 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Turcia
Judet - Regiune Judet - Regiune: Istanbul
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Istanbul
Tip masa Tip masa: Mic dejun + Cina Festiva Revelion
Plecare Plecare: 30 Decembrie
Durata Durata: 3 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
30.12.2022-02.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
1 persoana
525 euro
Rezerva
30.12.2022-02.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
2 persoane
700 euro
Rezerva
30.12.2022-02.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
3 persoane
999 euro
Rezerva
29.12.2022-03.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
1 persoana
610 euro
Rezerva
29.12.2022-03.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
2 persoane
800 euro
Rezerva
29.12.2022-03.01.2023, sejur 3 nopti
Mic dejun + Cina Festiva
3 persoane
1.140 euro
Rezerva

 Revelion 2023 Istanbul Grand Yavuz Hotel****

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de sfarsit de an, noaptea de Revelion 2023 si inceputul unui An Nou alaturi de cei dargi, in Istanbul !

 

Pachet servicii turistice Revelion 2023: cazare 3-4 nopti in perioada 29.12.2022-03.01.2023, mic dejun bufet, transfer privat Aeroport-Hotel_Aeroport, croaziera pe Bosfor, Masa Festiva cu meniu prestabilit si bauturi incluse, program artistic pe vasul de croaziera.

Reducere copii:
- 1 copil 0-5,99 ani are gratuitate la cazare cu mic dejun in camera cu 2 adulti;
- 1 copil 6-11,99 ani achita 35 euro/zi cazare cu mic dejun.

Conditii pentru rezervari: plta integrala sau avans 50 % dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 25 Noiembrie.


Optional transport, asigurari.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din localitatea - statiunea Istanbul

Down

Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Istanbul

Istanbul
 Istanbul

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Turcia

Turcia

Turcia, oficial Republica Turcia (în turcă Türkiye) este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923.

Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.

Suprafața Turciei este de 780.000 de km2. Țara este situată între Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Marmara și Marea Egee. Țările vecine sunt: Bulgaria, Grecia, Iran, Irak, Siria, Armenia și Georgia. Turcia este țara situată pe două continente, Asia și Europa, însă partea europeană constituie doar 3% din suprafața totală a țării.

Administrativ, țara este împărțită în 81 de provincii, care, la rândul lor, se împart în  subprovincii.

Pe coasta mediteraneană vara este umedă și fierbinte și iarna - ploioasă. Sezonul turistic durează din luna aprilie până în luna noiembrie. La Marea Egee, de asemenea, este foarte cald vara, însă sezonul turistic este mai scurt - din luna mai până în luna septembrie. La Marea Neagră vara este caldă și iarna blândă. În Anatolia Centrală și de Est temperaturile de iarnă ating valori sub zero grade, în special în zonele muntoase, iar vara este uscată și caldă.

Turcia este renumită pentru frumusețile naturale: munți înzăpeziți, stepă, râuri turbulente, văi fără sfârșit și mare cât vezi cu ochii. Zona asiatică a țării, Anatolia (sau Asia Mică) constă într-un platou central înalt, cu câmpii înguste, litorale, între zona munților Pontici și Koroglu în nord și munții Taurus în sud. Peisajele montane predomină în estul Turciei, de unde izvorăsc râuri precum Eufrat, Tigru și Aras. Tot în această regiune se află și cel mai înalt punct al Turciei, Muntele Ararat (5.137 m) și Lacul Van, cel mai întins din țară.

Vegetaţia Turciei este foarte bogată şi diversă. În zona sudică cresc cel mai adesea palmieri, măslini, hibiscus, mirt, laur, arţari, banani, smochini şi castani comestibili. Plajele sunt umbrite de sute de portocali şi păduri de pini. În regiunile din interiorul ţării cel mai des întâlniţi sunt platanii, arţarii şi castanii. Ca şi flora, fauna Turciei se remarcă printr-o mare diversitate. În munţi şi în regiunile din interiorul ţării trăiesc urşi, lupi, pisici sălbatice, cerbi şi căprioare. Dintre păsările răpitoare pot fi văzuţi vulturii, şoimii şi vindereii, prezenţa lor constituind un semn că vă aflaţi într-un colţ de lume încă nealterat de influenţa civilizaţiei moderne.

Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un important centru de comerț.

Peninsula Anatolia, care cuprinde majoritatea Turciei moderne, este una dintre cele mai vechi regiuni locuite din lume. Printre cele mai timpurii colonizări umane din lume se află cele neolitice de la Çatalhöyük, Cayonu, Nevali Cori, Hacilar, Gobekli Tepe și Mersin.

Imperiul Otoman începe să se clădească în anul 1299, o dată cu fondarea unui stat islamic sunnit în nord-vestul Anatoliei de către turcii oghuzi, aflați sub conducerea lui Osman I.  Otomanii își încep ascensiunea sub Murad I, când cuceresc Peninsula Balcanică (1362-1389) și își afirmă supremația când cuceresc Constantinopolul, în 1453, sub conducerea lui Mehmed al II-lea. Între secolele al XVI-lea și al XVII-lea Imperiul Otoman a fost una dintre cele mai puternice entități politice și statale ale lumii, o supraputere imperială care și-a manifestat dominația în zona mediteraneană. Urmează aproape două secole de declin, în care Imperiul pierde treptat teritorii, putere militară și bogății. În Primul Război Mondial otomanii intră de partea Puterilor Centrale și sunt învinși. După această pierdere catastrofală Imperiul este dezmembrat, iar trupele grecești intră pe teritoriul său.

O parte din armata condusă de Mustafa Kemal refuză să recunoască Tratatul de Pace și respinge grecii. Astfel, în 1919 începe Războiul pentru Independență. Timp de trei ani a fost recuperat un control complet asupra teritoriilor, iar Tratatul de la Lausanne din 1923 a recunoscut noile frontiere statale. La 29 octombrie 1923  se proclamă Republica Turcia, iar Mustafa Kemal, care iși ia numele de Atatürk (”părintele turcilor”) devine președintele noii țări. El a fost cel care, printr-o serie de reforme, a făcut din Turcia statul modern și puternic pe care îl vedem astăzi.

Bucătăria locală este una dintre cele mai renumite din lume. Secretul diversității sale se ascunde în istoria țării: după contopirea miilor de rețete ce aparțineau mai multor civilizații, bucătăria turcească și-a găsit o varietate unică. Masa turcească este întotdeauna bogată în verdețuri, legume și fructe. Se începe cu aperitivele – ”meze”, servite în boluri mici. Urmează supe pe bază de legume, bulgur, iaurt, orez. Felurile principale de mâncare sunt preparate din carne de vită, miel, pui, curcan sau pește. La fel ca toți musulmanii, turcii nu folosesc carnea de porc. Ca adaosuri la bucate se folosesc sucul de lămâie, uleiul de măsline, iaurtul cu usturoi și alte sosuri sau condimente.


Hotel Grand Yavuz**** este situat în Istanbul si combină eleganţa cu luxul, oferind 111 camere şi suite renovate recent, asigurând o experienţă unică şi de neuitat.

Moscheea Albastră, Hagia Sofia și Palatul Topkapi sunt la cel mult 10 minute pe jos. Aeroportul Atatürk se găsește la mai puțin de 20 km de proprietate. Aeroportul din Istanbul este la 57 km.

Camere: aer condiționat, seif, Internet wireless, baie cu duș, uscător de păr, TV satelit, minibar, telefon, detector de fum,

Camerele single Economy au suprafata 13 mp, vedere spate.

Camerele single Standard au suprafata 18 mp, vedere la strada.

Camerele de familie au suprafata 30 mp, vedere spre mare, 2 bai.

Facilitati: serviciu de curățenie, schimb valutar, depozitare bagaje, recepție non stop, room service, lift, gradina, Internet, Lobby, sala de ședințe, terasă panoramică, seif la receptie, facilitati pentru persoane cu dizabilitati. restaurant à la carte, restaurant cu bufet deschis, Centru SPA, Club de Sănătate Jasmine.