HOME > CRACIUN 2021 > ROMANIA

Craciunul 2021 in Ardeal – Cund Valea Verde Retreat**

 Craciunul 2021 in Ardeal – Cund Valea Verde Retreat**

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Craciun alaturi de cei dragi, in inima Ardealului !

Pachet servicii turistice Craciun 2021: cazare 2-4 nopti in perioada 23.12-27.12.2021, pensiune completa, Cina Festiva in Ajun de Craciun cu trei feluri, foc de tabara cu palinca, plimbare cu caruta sau cu sania, drumetie cu un ghid local, mici cadouri pentru copii, 1 pahar de Prosecco la sosire.

Copii:
- 1 copil 0-2,99 ani gratuit fara servicii;
-1 copil 3-11,99 ani achita 89 euro/sejur/2 nopti, 190 euro/sejur/4 nopti.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 5 dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 10 Decembrie.


Optional transport, transferuri.

de la 179 EUR / persoana / 2 nopti
Ai nevoie de AJUTOR?

 021 330 05 06  /  021 794 58 58  /  0787 229 909

Tara Tara: Romania
Judet - Regiune Judet - Regiune: Mures
Localitate - Statiune Localitate - Statiune: Cund - Bahhnea
Tip masa Tip masa: Pensiune completa inclusiv Cina Festiva Craciun
Plecare Plecare: Oricare
Durata Durata: 2 nopti
TARIFE
PERIOADA
MASA
CAMERA
TARIF TOTAL
24.12-26.12.2021, sejur 2 nopti
Pensiune completa
1 persoana
358 euro
Rezerva
24.12-26.12.2021, sejur 2 nopti
Pensiune completa
2 persoane
358 euro
Rezerva
23.12-27.12.2021, sejur 4 nopti
Pensiune completa
1 persoana
561 euro
Rezerva
23.12-27.12.2021, sejur 4 nopti
Pensiune completa
2 persoane
762 euro
Rezerva

 Craciunul 2021 in Ardeal – Cund Valea Verde Retreat**

Va invitam sa petreceti Sarbatorile de Craciun alaturi de cei dragi, in inima Ardealului !

Pachet servicii turistice Craciun 2021: cazare 2-4 nopti in perioada 23.12-27.12.2021, pensiune completa, Cina Festiva in Ajun de Craciun cu trei feluri, foc de tabara cu palinca, plimbare cu caruta sau cu sania, drumetie cu un ghid local, mici cadouri pentru copii, 1 pahar de Prosecco la sosire.

Copii:
- 1 copil 0-2,99 ani gratuit fara servicii;
-1 copil 3-11,99 ani achita 89 euro/sejur/2 nopti, 190 euro/sejur/4 nopti.

Conditii pentru rezervare: plata integrala sau avans 50 5 dupa confirmarea rezervarii iar diferenta se va achita pana la 10 Decembrie.


Optional transport, transferuri.


Aflati mai multe despre atractiile turistice din judetul - regiunea Mures

Mures

Judetul Mures este situat în partea centrala a tarii, urmând cursul râului omonim si coboara în trepte de pe crestele Carpatilor Rasariteni înspre Câmpia Transilvaniei si Podisul Tîrnavelor. Relieful de podis si colinar ocupa jumatate din întinderea judetului, cealalta jumatate fiind rezervata dealurilor subcarpatice si muntilor vulcanici Calimani si Gurghiu. 6696 kilometri patrati constituie suprafata judetului Mures. Aceasta reprezinta aproape trei procente din întinderea actuala a României, iar cei circa 579.000 locuitori au o pondere similara în întregul populatiei tarii. 48,8 la suta din populatia judetului locuieste în mediul urban: la Tîrgu Mures, Reghin, Sighisoara, Tîrnaveni, Ludus, Sovata, Iernut, Miercurea Nirajului, Ungheni, Sarmasu si Singeorgiu de Padure, iar 51,2 la suta în mediul rural, în 91 de comune cu 486 de sate. Localitatea resedinta de judet este municipiul Tîrgu Mures.

Natura deosebit de generoasa, ca si numeroasele monumente de cultura si arta, asigura conditii pentru satisfacerea celor mai exigente proiecte turistice. Sovata, Sîngeorgiu de Mures, Ideciu de Jos, Jabenita, Lapusna sunt doar câteva din localitatile ce ofera bune conditii pentru tratarea unor afectiuni si pentru odihna.

O bogata fauna cinegetica si piscicola, flora rezervatiilor naturale, bujorul de stepa la Zau de Câmpie, multiseculara padure Mocear, Poiana Narciselor, Parcul dendrologic de la Gurghiu, si multe altele, reprezinta oferta generoasa a meleagurilor muresene. Frumusetilor naturale li se adauga ample si pitoresti manifestari etnofolclorice: Târgul fetelor de la Gurghiu, Târgul cireselor de la Brâncovenesti, Târgul pestelui de la Zau de Cîmpie si Saulia, Târgul pepenilor de la Sînpaul, Udatul nevestelor de la Hodac, serbarile secerisului, obiceiul colindatului, praznicele crestine, nuntile si alte datini din viata comunitatilor traditionale.

Frumusetile naturale si traditiile populare sunt completate de obiective de interes istoric si arhitectural, edificii din secolele XIV-XVIII, cu influente ale stilurilor europene ale epocilor respective: biserici din Sighisoara, Tîrgu Mures, Reghin, Bagaciu, Saschiz, Suseni, s.a., cetatile medievale ale Sighisoarei (sec.XIV) si Tîrgu Muresului (sec. XVII), cetatea-castel din Iernut amintind de numele principilor ardeleni Gabriel Bethlen si Gheorghe Rakoczi I, castelele din Gornesti si Dumbravioara, Casa Toldalagi din Tîrgu Mures, constructie reprezentativa pentru barocul transilvan.

Un posibil periplu muresean începe chiar cu municipiul Tîrgu Mures. Asezarea, ridicata într-un teritoriu cu marturii mai adânci în istoria populatiei autohtone daco-romane, este cunoscuta în documentele scrise de pe la 1300, sub denumirea de Forum Siculorum, Novum Forum Siculorum, adica Târgul sau Noul Târg al Secuilor, care a devenit principalul centru economic al zonei. Negustorii si breslasii au fost cei care au pus, aici, bazele economiei municipiului, înca din epoca feudala. Odata cu aceasta s-a cladit o viata spirituala pe masura, astfel încât municipiul resedinta de judet se prezinta astazi ca un puternic nucleu economic si cultural. Totodata, Tîrgu Mures este cunoscut în tara si strainatate ca un important centru medical, cu reusite deosebite în planul medicinei cardiovasculare si urologice. Este de asemenea un loc al asezamintelor culturale – biblioteci, muzee, teatre, institutii muzicale (Teatrul National, Orchestra Filarmonica, Biblioteca Judeteana, etc.). Tîrgu Muresul este si un oras al scolilor, de la gimnazii si colegii, pâna la învatamântul universitar: medical, tehnic, pedagogic, artistic, fiintând aici scoli vestite înca din evul mediu. Din 1557 este atestata renumita scoala reformata, care dupa 1718 este cunoscuta ca scoala superioara. La colegiul reformat au functionat ca profesori personalitati care studiasera la universitatile din Germania, Olanda, Elvetia, etc., printre care matematicianul Bolyai Farkas, fiul si elevul caruia – Bolyai Janos – a devenit fondatorul geometriei neeuclidiene. La Tîrgu Mures timp de peste un veac dupa 1754 a functionat Tabla Regeasca, tribunalul suprem al Transilvaniei, unde erau practicanti multi tineri români în rândurile carora s-au zamislit ideile revolutionare ale lui Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian si ale altor revolutionari. În orasul Tîrgu Mures, Teleki Samuel a pus bazele bibliotecii documentare care îi poarta numele si care din 1802 serveste interesele publicului cititor, având un fond initial de 40.000 de carti, ajuns azi la peste 200.000 de volume. Merita a fi mentionata impunatoarea catedrala ortodoxa, care detine cea mai mare suprafata pictata între lacasurile de cult din tara. Tîrgu Mures-ul este si un oras al florilor, în care bataia ceasului din turnul Palatului Administrativ este dublata de existenta în Piata Trandafirilor a unui ceas floral.

În amonte de Tîrgu Mures, la confluenta Muresului cu Gurghiul, cea mai importanta localitate este municipiul Reghin. Ridicat pe ruinele unei cetati dacice, de populatia saseasca, colonizata în aceste parti pe la 1218, Reghinul devine în secolele XVIII-XIX un centru al resurectiei nationale românesti, începuta cu carturarul Petru Maior si încheiata sub arcul de triumf al Marii Uniri. Reghinul este astazi un oras cu o viata culturala densa, cunoscut în tara si strainatate sub numele de “Orasul viorilor”, sau, mai recent “Noua Cremona”, denumire legata tot de constructia de viori. La Reghin au învatat sau învata arta modelarii viorilor tineri din Canada si Germania, semn ca lutierii reghineni au un cuvânt de spus în acest domeniu.

Trecând dealurile cu vii ale Tîrnavelor, ne îndreptam spre Sighisoara, cu cetatea ei medievala “Castrum Sex”, întemeiata de colonistii sasi, atestata în anul 1280. Supranumita înca din secolul trecut “Perla Transilvaniei”, Sighisoara are un farmec aparte, care invita calatorul aflat în trecere la popas. Nucleul primordial al orasului l-a constituit o cetate de refugiu de pe platoul superior al Dealului Cetatii. În decursul timpului, pe strazile sale si-au purtat pasii diferite personalitati. Dintre acestea, cea mai importanta este Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Batrân, care a si locuit aici între anii 1431-1436. Se presupune ca Vlad Dracul (supranumit Dracula) s-ar fi nascut la Sighisoara. Pitorescul locurilor, încarcatura lor istorica au facut din Sighisoara locul de desfasurare a numeroase manifestari culturale: Festivalul International de Arta Medievala, Festivalul de muzica veche, etc. Cetatea Sighisoarei este inclusa pe lista monumentelor UNESCO. Principalele obiective de interes turistic sunt constituite de cele 9 turnuri de aparare – cel mai important fiind Turnul cu ceas, Muzeul de arme medievale, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Biserica din Deal, Scara acoperita s.a..

Tîrnaveniul fiinta în Evul Mediu ca sat apartinator de Cetatea de Balta stapânita si de atefan cel Mare, apoi de Petru Rares. Desi atestarea documentara s-a petrecut la 1278, localitatea a cunoscut o dezvoltare de tip urban abia la începutul secolului XX, favorizata de începerea forarilor pentru gaz metan, rentabila materie prima pentru industrie.

Orase din cea mai noua generatie sunt apoi Ludusul si Iernutul, centre de gravitatie pentru satele apropiate din Cîmpia Transilvaniei.

Pe harta turistica a judetului s-a impus si statiunea balneoclimaterica Sovata, cu o traditie de peste un secol si o faima ce a depasit universul românesc. Statiunea este vestita pentru eficacitatea tratamentelor folosite în afectiunile ginecologice, reumatismale, de circulatie, dar si pentru efectele curative ale aerului, pentru refacere. Statiunea este propice practicarii schiului – iarna si echitatiei – vara.

Aflati mai multe despre atractiile turistice din tara Romania

Romania
 Descriere despre "Tara "
Romania ....

Pe fundalul maiestuos al Carpaţilor, la capătul unui drum care șerpuiește printr-o pădure veche, pitorescul sat Cund, cu casele sale pictate în mod viu, strălucește ca o bijuterie ascunsă. De-a lungul secolelor, a absorbit tradiţiile germane, române și maghiare – și rezultatul este o fuziune fascinantă de culturi, evidentă în arhitectura caselor tradiţionale sau în atmosfera saxonă a Bisericii Sf. Nicolae. 

Dacă vă plac plimbările în natură, primăvara veţi avea narcise și orhidee sălbatice drept companie, vara turlele vor orbita pe cerul albastru, în toamnă puteţi merge la vânătoare de trufe, iar iarna dealurile și munţii acoperiţi de zăpadă sunt perfecti pentru aventură. Împrejurimile, pe aproximativ 100 km de sat, sunt, de asemenea, bogate în frumuseţe naturală și atracţii culturale (orașe fortificate, muzee populare etc.).

Cele mai frumoase case pe care Transilvania le ascundea au foost renovate si restaurate, li s-a redat farmecul tipic al locului, dar și confortul zilelor noastre. Toate acestea le gasiti în Cund, la Valea Verde Retreat.

Astăzi, oaspeţii se pot bucura de 4 apartamente confortabile în clădirea principală, lângă Restaurant, fiecare cu intrare separată și câte o terasă spaţioasă.

Cei care doresc să intre mai profund în viaţa rurală, vor fi fermecaţi de camerele duble sau de casele renovate din sat, situate la aproximativ 300-400 m distanţă de Restaurantul Valea Verde.

În procesul de infuzie a tradiţiei cu spiritul contemporan, s-a urmarit păstrarea accentelor locale, aragaz, mobilier din lemn manual, reintegrarea valorilor vechi în viaţa modernă și manifestarea pasiunii pentru detalii.

Cele 4 apartamente Valea Verde sunt ideale pentru oaspeţii gurmanzi și sociabili, în special pentru cuplurile care își doresc să stea aproape de Restaurant și să aibă la îndemână toate facilităţile.

Renovate în 2016, Apartamentele Yard sunt situate în sat și sunt perfecte pentru familii sau grupuri de prieteni care iubesc să exploreze pe cont propriu. Toate casele și apartamentele sunt decorate în stil rustic, dar chic, fiecare arătând și transmiţând o altă stare.

Apartamentul Valea Verde 1 este un apartament spaţios cu o cameră de zi, un dormitor, baie și o terasă acoperită mare, capacitate maxima 3 persoane.

Are 1 pat matrimonial, 1 canapea extensibilă, suprafata 42 mp, lângă restaurant, oferat Internet wireless, TV LCD, semineu.

Intrarea în apartament se face prin terasă direct în camera de zi. Aici veţi găsi un birou, o comodă, un dulap, o canapea extensibilă ce poate fi transformată într-un mic pat dublu, aparate pentru cafea și ceai, precum și o sobă metalică pe lemne. Dormitorul are un pat matrimonial mare, o comodă, un șifonier, un fotoliu, TV satelit, sistem HiFi și un iPod dock. Toată mobila este făcută de tâmplarii locali.

Apartamentul Valea Verde 2 este confortabil și plin de șarm, este alcătuit dintr-un dormitor, un mic hol, o baie și o terasă mare acoperită, capacitate maxima 2 oaspeţi, are un pat matrimonial, suprafata 18 mp, lângă restaurant, Internet wireless, TV satelit, dock JBL, sobă pe lemne.

Accesul în apartament se face prin terasă, direct în hol, unde veţi găsi două scaune, un birou de scris, aparate pentru cafea și ceai. Dormitorul are un pat matrimonial mare, o comodă, un șifonier, două fotolii, o măsuţă de cafea, TV satelit, sistem HiFi și un iPod dock. Soba pe lemne crează o atmosferă romantică în faţa focului. Toată mobila este făcută din stejar transilvănean.

Apartamentul Valea Verde 3 este romantic și aerisit, alcătuit dintr-un dormitor, un mic hol, o baie și o terasă acoperită, capacitate până la 2 oaspeţi, are un pat matrimonial cu baldachin, suprafata 20 mp, lângă restaurant, TV satelit, sobă pe lemne, dock JBL.

Intri în apartament printr-un hol mic. Livingul și dormitorul au un pat cu baldachin romantic, un dulap mare, un birou, două fotolii, un dulap, ceainic și aparat Nespresso, TV satelit, sistem HiFi cu iPod docking station. Soba cu lemne de fier creează cea mai romantică atmosferă în fața focului.

Apartamentul Valea Verde 4 este foarte confortabil și încântător, compus dintr-un dormitor, un mic hol, o baie și o terasă mare acoperită, capacitate până la 3 oaspeţi, un pat matrimonial, o canapea extensibilă, suprafata 16 mp, lângă restaurant, Internet wireless, TV satelit, dock JBL, sobă pe lemne.

Accesul se face prin terasă, intraţi într-un hol mic cu dulap. Livingul și dormitorul au un pat dublu confortabil, așezat într-o alcovă, un dulap mare si birou, două fotolii, o canapea extensibilă, un aparat Nespresso și fierbător de ceai, TV satelit și sistem HiFi cu iPod docking station, soba de fier, cu lemne ce creează o atmosferă romantică în faţa focului.

Restaurantul Valea Verde ofera o atomosferă relaxată și primitoare, dar și rafinată. Amplasat într-un vechi hambar restaurat, este locul perfect să vă relaxați și să savurați un prânz sau o cină delicioasă, la finalul unei zile de explorări prin Transilvania.

Oaspeții care caută un pic mai multă intimitate pot lua masa în pavilionul adiacent, în care încap maxim 12 persoane, în timp ce lounge-ul, cu vedere la dealurile dimprejur, poate găzdui până la 90 de persoane. Când vremea permite, se poate servi masa în aer liber, în curte sau în jurul lacului sau puteti trai o experiență culinară inedită în mijlocul naturii, într-o poiană frumoasă sau pe o costișă de unde puteți admira în zilele foarte senine chiar și Munții Carpați.

Vizitatorii pot experimenta magia Transilvaniei într-o serie de modalităţi diferite, cu activităţi pentru toată lumea din familie, inclusiv ateliere cu meșteri tradiţionali, cum ar fi ţesători, fierari și tâmplari.

Se organizeaza tururi călare și cu bicicleta de neuitat, seminarii de gătit și degustare de vinuri cu Jonas Schäfer, vânătoare de trufe și excursii cu ghid în cele mai frumoase locuri istorice pe care regiunea le are.